Kurser för psykiatriska specialiteter

ST-LÄKARE

Här hittar du som är ST-läkare allmän info, hur du söker till Metis-kurserna, vilka kurser som finns, vilka kurser du behöver och mycket mer. Prova gärna kursplaneraren, den brukar vara extra uppskattad av de som gått kurser och undrar vilka kurser som saknas för att uppfylla målbeskrivningens kurskrav.

Tänk också på att Socialstyrelsens SK-kurser och de avgiftsfinansierade Metis-kursena har olika ansökningsdatum. Socialstyrelsens SK-kurser är avgiftsfria och söks via Socialstyrelsens hemsida medan de avgiftsfinansierade Metis-kurserna söks via vår kurskatalog. Båda typer av kurser ges enligt Metis-formatet.

Är du intresserad av att bidra till utveckling av Metis-kurser? Vi söker ST-läkare som kan delta i revisioner av våra Metis-kurser (se annons nedan).

Ansvaret för kursrevisionerna ligger på det centrala Metis-kansliet på Centrum för psykiatriforskning i Stockholm. Det centrala METIS-kansliet genomför 15-20 kursrevisioner per år och för en enskild ST-läkare kan det handla om att delta på ca tre kursrevisioner per år.

Arbetet med kursrevisioner kan (men behöver inte) utformas som ett kvalitetsförbättringsprojekt inom ramen för din ST-tjänstgöring.

Är du intresserad av att delta - se denna power point som beskriver uppdraget: Annons för ST-läkare att delta i kursrevisioner Powerpoint, 16.2 MB, öppnas i nytt fönster.

POSTADRESS

Centrum för psykiatriforskning
METIS
Norra Stationsgatan 69, plan 7
113 64 Stockholm

BESÖKSADRESS

Centrum för psykiatriforskning
Norra Stationsgatan 69, plan 7
113 64 Stockholm