Kurser för psykiatriska specialiteter

Vanliga frågor

När söker jag kurser?

Ansökan till avgiftsfinansierade Metis-kurser annonseras två gånger per år i kurskatalogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., du hittar den på hemsidan www.metiskurser.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om ansökan till METIS-kurser. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Facebookgruppen STP - ST-Läkare i Psykiatri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer påminnelser om att söka till kurser, både statligt finansierade SK-kurser och avgiftsfinansierade, om du ansöker om att gå med i gruppen får du påminnelser inför sista ansökningsdag.

socialstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. annonseras när ansökan till statligt finansierade kurser SK-kurser är öppen, detta brukar ske två gånger per år.

Hur många kurser kan jag söka?

Du kan söka högst tre kurser per termin.

Vad är skillnaden på SK och Metis-kurser?

SK-kurser är statligt finansierade kurser (detta innefattar också ett antal Metis-kurser). Den statliga finansieringen gäller kursavgiften. Resa, logi och andra omkostnader tillkommer även på SK-kurser, läs igenom detta noga. De flesta Metis-kurser är avgiftsfinansierade, där kan också andra kostnader tillkomma som internat och resa, all information framgår i kursbeskrivningen.

Kan jag gå andra kurser än SK eller Metis-kurser för att uppfylla kursdelmål?

Ja! Prata med din huvudhandledare/studierektor vilka kurser som kan vara aktuella och registrera dig gärna på Lipus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kursbevakning för kurser i psykiatri. Det kan också finnas lokala och regionala kursproducenter.

Var hittar jag info om allt vad gäller delmål och specialistutbildningen?

Titta på alla flikar under hemsidan för metiskurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., prata sen med din studierektor om du undrar över målbeskrivning och kursdelmål i första hand.

Det finns någon/några kurser jag måste gå men jag har inte kommit in, vad gör jag?

Läs ovanstående svar och håll koll på när anmälningsdatum är. SK-kurser har standardiserade sökkriterier. Avgiftsfinansierade kurser har olika regler, så kolla upp vad som gäller. i Kurskatalogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även höra av dig till kursadministratören, om du har möjlighet att komma med kort varsel kan det om kursledningen beslutar det finnas möjlighet att stå på reservlista. Är det ett kvarstående problem med att du inte kommer in på kurser så hör av dig till ditt regionala Metiskansli.

Jag saknar ett kursdelmål innan specialistexamen, vad gör jag?

Börja med att gå igenom vilka kurser och konferenser du gått tillsammans med din huvudhandledare. Behöver du gå en kurs så se svar på frågan ovan.


Under uppdatering 2021-08-20

POSTADRESS

Centrum för psykiatriforskning
METIS
Norra Stationsgatan 69, plan 7
113 64 Stockholm

BESÖKSADRESS

Centrum för psykiatriforskning
Norra Stationsgatan 69, plan 7
113 64 Stockholm